Să sărbătorim Crăciunul cu copiii

Doamna Ileana,

Va trimit prin acest mesaj recunostinta mea pentru dumneavoastra. Sunt in al treilea an in care aplic cursul de la dumneavoastra de Craciun si in al doilea in care o fac singura(fara sprijinul dvs) si as vrea sa va multumesc pentru acest curs din tot sufletul meu. Imi da structura si ma ajuta sa retraiesc organizat, in fiecare an, pregatirea pentru marea Sarbatoare.Alaturi imi sunt fiica si sotul!

Va imbratisez.
Roxana Stoica

Pentru ca multi parinti ma intreaba…m/am gândit să reiau cu mici schimbări Cursul de Crăciun….scan0011

Postul Crăciunului şi Crăciunul sunt o scară spre Cer, spre noi înşine, un balsam sufletesc şi spiritual, o ridicare la propria esenţă.
Este bine să ţii un deget în barba lui Dumnezeu spune înţelepciunea strabună. Post nu înseamnă doar abstinenţă culinară şi sexuală ci şi o disciplinare a sentimentelor şi gândurilor, fapte bune, o atmosferă sufletesc-spirituală care să ne apropie de taine, de înţelesuri, de Dumnezeu.
Cursul on line Să sărbatorim Crăciunul cu copiii ne ofera un drum de 40 de zile din 14 noiembrie 2012 în 25 decembrie 2012 plus câteva zile de pregătire, în care textele şi micile ritualuri propuse, gesturile, faptele ne armonizează cu adevăratul Spirit al Crăciunului, cu acea trăire generoasă şi plină de veneraţie care ne deschide porţile tainelor şi a bucuriei interioare, a redescoperirii în sufletul nostru a prezenţei Pruncului. El se poate naşte şi în sufletul nostru apropiindu-ne de noi înşine şi de ceilalţi.
Sărbătorile de iarnă ca orice taină sunt pândite de pericole: primejdia pierderii de sine în iureşul consumismului şi shopingului, primejdia înstrăinării de ceilalţi prin cufundarea în propriul egoism (aşteptari, ataşamente), primejdia depresiei deoarece setimentul singurătaţii şi minimalizării izvorasc din izolarea de divin, de realitatea cosmică.
Nu există dar mai mare pe care să ţi-l faci ţie însuţi ori copilului tău decât trezirea şi vieţuirea unui autentic Spirit al Crăciunului a cărui amintire să fie grădina secretă a copilului tău, o comoară de adevăr şi simţire care să-i dea forţa necesară de a fi el însuşi, puternic în faţa încercărilor vieţii.
Cursul propune un drum interior de 50 de zile, aprox 8 săptămani, în care adulţi şi copii ne umplem de adevărata lumină a naşterii Domnului şi pregatim în sufletul şi spiritul nostru o iesle pentru Naşterea Pruncului.
Cursul nu îşi propune o abordare religioasă strictă în sensul promovării unei anumite confesiuni religioase sau a dogmei în general.
Acest curs te ajuta să-ţi înveţi copilul să sărbătorească, să faci din post şi Crăciun o sărbătoare a sufletului, să-ţi iei copilul din faţa televizorului, să construieşti o relaţie de suflet cu copii tăi şi să dobândeşti autoritatea solidă şi sănătoasă pe care ţi-o dau comunicarea adevărului şi frumosul.
Cursul presupune un cost de 120 lei şi o reducere de 10 lei pentru cei care au facut deja 3 cursuri, şi 5 lei pentru orice persoana pe care o înscrii la curs.
Cine a mai facut cursul il poate face din nou, desi schimbarile sunt mici, la 45 lei, oferta continând ocazia de a adânci înţelesuri prin discutii pe mail.
Exista şi posibilitatea unei întâlniri pentru lucrul manual.
Pentru detalii şi înscriere ileanavasilescu.cursuri@yahoo.com

 

Cursul începe în 14 noiembrie, dureaza 40 de zile, adica 40 de ocazii de a fi tu însuţi, de a fi cu adevărat împreună cu copilul tău şi cu Pruncul, 40 de daruri de suflet.

Te aştept cu drag,
Ileana Vasilescu