12 Nopţi Magice

De Crăciun se leagă perioada celei mai mari treziri spirituale. După ce ne-am pregătit în mod spiritual prin Postul Crăciunului şi am primit în sufletul nostru cei 4 Îngeri: Albastru, Roşu, Alb, Violet, dar şi pe al cincilea: Îngerul Crăciunului, am retrăit Naşterea lui Isus recitind Evangheliile, avem în faţă cele 12 Nopţi Magice.
Cele 13 zile, respectiv 12 Nopţi Sfinte devin o reflectare a sublimelor Ierarhii Spirituale. În fiecare din aceste zile şi nopţi, impregnaţi fiind de emanaţia spirituală a fiecărei zile şi nopţi în parte, făcând din ele o sărbătoare a sufletului nostru, ne putem apropia de sferele cosmice, în care activează aceste Ierarhii.
Din Macrocosmos, ele se apropie de înţelegerea noastră imaginativ-intuitivă şi în aceste 12 Nopţi are loc o deschidere a înseşi “Porţilor Cosmosului”. Cerul se deschide cum spune credinţa populară. Astfel, omul, o dată pe an, are posibilitatea de a arunca o privire meditativă în Lumea Spirituală.
Pământul îşi aminteşte că în cursul verii, a trăit el însuşi în depărtările cosmice, în lumea astrelor şi a stelelor fixe. Şi dacă în cursul verii, Sufletul şi Spiritul Pământului au zăbovit în sânul Ierarhiilor Spirituale, iarna şi în timpul celor 12 Nopţi Sfinte, cu ajutorul gândurilor-amintiri trezite, Pământul dă posibilitatea, forţelor Ierarhiilor, să fie prezente în surpasensibil în sfera Pământului, spune R.Steiner.
Admirând puzderia de stele strălucitoare în nopţile de iarnă, ştim că acolo, în coloniile stelare ale Ierarhiilor, se desfăşoară o măreaţă activitate, greu de imaginat pentru conştiinţa obişnuită. În aceste zile, celor 12 forţe zodiacale, 12 forţe sfinte ale Universului, ce urzesc viitorul Pământului, li se asociază o sublimă emanţie Sărbătorească. În perioada de la Crăciun la Bobotează, acestea radiază, astfel încât fiecare din aceste zile şi nopţi devin prin conţinutul spiritual, o reflectare a entităţilor spirituale. În fiecare din aceste zile şi nopţi, impregnaţi fiind de emanaţia spirituală ne putem apropia de sferele cosmice, în care activează Ierarhiile.
Cum ne putem apropia de aceste Ierarhii?
Sunt mai multe modalităţi. Cea mai folosită este rugăciunea.
Dar se mai poate şi altfel.
După o plimbare în natură fie şi de 30 de min. şi câteva rugăciuni
în primele 6 nopţi luăm ÎN FIECARE NOAPTE câte 2 luni din anul trecut şi încercăm să ne amintim anume ce am făcut. Încercăm să privim întâmplările din afară. Se va naşte un sentiment diferit de cel trăit atunci, sentiment care pune în altă lumină faptele, una obiectivă.. Facem totul încercând să eliminăm antipatia, simpatia, resentimentele, încântarea ptr. cum am acţionat.
După o plimbare în natură fie şi de 30 de min. şi câteva rugăciuni în următoarele 6 nopţi cele din ianuarie încercăm să facem proiecte pentru anul următor de genul:
a.ce defect îmi armonizez, ce calitate nu am folosit,
b.cum mă port cu ai mei,
c.cum mă port la servici, cum imi pot îmbunătăţi comportamentul,
d.care este comunitatea spirituală unde am ceva de făcut?
e.un proiect social..poate voluntatiat,
f.ce îşi doreşte sufletul meu şi n-am făcut niciodată: să cânt, să dansez, să călătoresc, să învăţ o limbă străină, să citesc, să brodez, să sculptez, să învăţ un instrument ptr. sufletul meu, să plec pe munte, să merg la restaurant cu prietenele/prietenii, să merg la un curs de dezvoltare personală, să particip la conferinţe de esoterism, etc, să fac consiliere biografică, să aflu ceva nou despre un anumit domeniu de exemplu plantele, cristalele, feng shui.
Nu vă propuneţi să deveniti milionari, nu se pune!
Şi notăm totul ptr. ca la anul să vedem ce am realizat şi ce nu.

Ileana Vasilescu